torstai 23. maaliskuuta 2017

Sitruunainen kanapasta

Tämä kanapasta on ihan kiva arkiruokaresepti, joka on helppo tehdä, eikä kaupasta tarvitse hakea paljoa erilaisia aineksia kotiin; lähes kaikki todennäköisesti löytyy jo kaapista, ainakin jos ruokakaappi näyttää samalta kuin minun... Käytännössä minun pitäisi hakea kaupasta broilerin suikaleet, turkkilainen jogurtti, sitruuna sekä ehkä inkivääri (sitäkin on nykyisin aika usein kaapissa) ja joskus harvoin ruokakerma(lähes aina kaapissa). Muut ainekset ovat perustavaraa, joita löytyy aina kaapista.

Tykkään tehdä isompia annoksia arkiruokaa, jotta sitä riittää lounaaksi tai jopa useammaksi päiväksi syötäväksi. Olen vähän huono kokkailemaan vain itselleni, joten erityisesti yksin ollessa tulee tehtyä ruokaa tyylillä 'koko viikoksi samaa ruokaa, syön ehkä joskus koululla lounaan'. Loput laitan aina pakkaseen, ja pakkanen on lähes aina pullollaan rasioita erilaisia ruokia. Ongelmaksi tuppaa vain muodostumaan rasioiden riittävyys...



Sitruuna-kanapasta


Raaka-aineet:

600g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
n. 5cm pala inkivääriä
sitruuna
2 dl ruokakermaa
1,5 rkl hunajaa
0,5-1 tl kurkumaa
mustapippuria
sitruunapippuria
suolaa
1,5-2 dl turkkilaista jogurttia
n. 300g pastaa



Tee näin:

Laita pastalle vesi kiehumaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, kuori ja raasta inkivääri. Raasta sitruunan kuori(ei valkoista osaa, vain keltainen). Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä hetki. Lisää broilerin suikaleet ja ruskista. Kun broilerit ovat kypsiä, lisää kerma, hunaja ja mausteet. Laita suolaa varoen, sillä suolattua keitinvettä lisätään kastikkeeseen juuri ennen pastan lisäämistä. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä, ja anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä. Kun pasta on lähes kypsä, lisää kastikkeeseen jogurtti ja sekoita. Kannattaa jättää pasta hieman raa'aksi (keitä noin minuutti vähemmän, kuin ohjeessa lukee), sillä se jatkaa kypsymistä kastikkeessa. Juuri ennen kuin valutat pastan, ota vajaa desi keitinvettä ja lisää se kastikkeeseen. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Ota liedestä lämmöt pois päältä ja sekoita pasta ja kastike hyvin sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti