sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Sunnuntaiaamun mustikkapannukakut

Sunnuntaiaamut on ihanaa aika tehdä jotain kivempaa aamupalaa arkisen leivän tai pikapuuron sijaan. Jenkkityylisistä pannukakuista on viime aikoina tullut henkilökohtainen suosikki aiempien vohvelien tilalle, ja kokeilussa on ollut muun muassa banaanipannukakut. Tänään tein aamupalalle mustikkapannukakkuja, ja hyviä olivat nämäkin. Reseptin löysin Fanni & Kaneli -blogista, ja muokkasin sitä vain vähän.

Pannukakkutaikina saa olla melko paksua, ja sokerin määrän voit valita sen mukaan, kuinka makeista pannareista tykkäät. Itse tykkään aika makeista pannareista, ja käytän lähes kaikissa makeissa vaniljaa jossain muodossa, ja näihinkin pannareihin lisäsin vaniljasokeria. Näiden mustikkapannareiden kanssa voi mielestäni tarjoilla vaikka mitä, muutamia nyt mainitakseni marjoja, hilloa, banaania, vaahterasiirappia, vaniljajäätelöä... lista on loputon! Tällä ohjeella tulee noin 15 pientä pannukakkua.



Mustikkapannukakut


Raaka-aineet:

n. 4 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl voita
2 dl (pakaste)mustikoita
voita paistamiseen


Tee näin:

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää maito vähitellen niin, että saat tasaisen taikinan. Käytän pannukakkujen tekemiseen vispilää, koska sillä saa mielestäni tasaisimman taikinan. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää taikinaan, sekoita. Lisää jäiset mustikat (tai tuoreet jos sinulla on sellaisia) taikinaan.

Paista pannukakut voissa pannulla melko kovalla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Minulla oli 9-asteikkoisella liedellä valittuna 7, mutta liedet ovat tietysti yksilöllisiä, ja pannukin vaikuttaa paistoon. Lämpötila pitäisi saada valittua riittävän kuumaksi, jotta pannukakut kohoavat, mutta ei kuitenkaan niin kuumaksi, ettei taikina ehdi kypsyä sisältä ennen pannukakkujen palamista.

Nauti samantien lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti